Frisdrank en Nintendo – speltips op Pepsi flessen uit 1993

Frisdrank en Nintendo – speltips op Pepsi flessen uit 1993

In 1993 kon je op flessen Pepsi van 1, 1.5 en 2 liter speltips vinden voor games op de NES, SNES en Game Boy. In totaal zijn er 30 speltips verschenen die je los kon peuteren van de flessen. Om ze te bewaren kon je bij Pepsi de zogenaamde Pepsi Trick & Power Pocket boekje bestellen. Daarnaast kon je met het verzamelen van doppen korting krijgen op Nintendo artikelen. Deze artikelen waren te vinden in dit boekje.

Een stukje marketing-geschiedenis uit Nederland waarin de aantrekkingskracht van en populariteit van Nintendo werd gebruikt om frisdrank te verkopen. De vijf tips die je hieronder ziet geven een beeld van wat er op de tips te vinden was. Ik kan mij goed voorstellen dat menig speltip toendertijd al in de winkel afgescheurd werd zonder de aankoop van een fles Pepsi..

Mocht je ergens in een doos of diep in het archief nog speltips hebben van Pepsi die je hebt bewaard, of ben je in bezit van het boekje om ze in te bewaren dan hou ik mij van harte aanbevolen. Ik scan ze graag in.

Met dank aan Johan Fijneman voor het merendeel van aantal van onderstaande tips.
De originele scans in hoge resolutie staan op archive.org.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.