Nintendo catalogus 1989/1990 voor Nederland & België

Nintendo catalogus 1989/1990 voor Nederland & België

Recent heb ik deze catalogus weten te bemachtigen uit 1989 waarin Bandai B.V. (distributeur van de NES in Nederland) de nieuwste, aankomende en bestaande titels beschrijft. Wanneer deze catalogus precies uit kwam is niet helemaal duidelijk. Afgaande op de titels die er in als beschikbaar en nog niet beschikbaar worden beschrijven doe ik de aanname dat het om midden of eind 1989 gaat.

Deze catalogus was bestemd voor de Nederlandse en Belgische markt. Ook accessoires zoals de Zapper en de Advantage komen aan de orde. De draadloze controller van Akklaim bijvoorbeeld krijgt ook aandacht. R.O.B. krijgt geen specifieke aandacht, behalve de twee titels die er voor beschikbaar waren op de laatste pagina.

Ook opvallend is de versie van Tetris die in de “Binnenkort” sectie staat. De schermafbeelding die hierbij is geplaatst is niet van de Nintendo versie van Tetris of de Bulletproof Software versie maar die van Tengen.

Deze Tengen versie van Tetris lijkt ook nog eens een schermafbeelding te zijn van een prototype versie. De Tengen versie is nooit in Nederland op de markt gekomen.

De volledige scan van de catalogus is hier te downloaden. Wegens drukfouten in de originele catalogus zijn een aantal pagina’s wazig.

Met dank aan togemet2 die spotte dat het om de prototype versie van Tengen Tetris ging.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.