Test LCD games van Consumentengids uit 1983

Test LCD games van Consumentengids uit 1983

In het tijdschrift Consumentengids van de Consumentenbond verschenen in de jaren ’80 sporadisch tests van computers waaronder ook spelcomputers. Naast spelcomputers waren ook LCD games in die jaren populair geworden. Bandai, Nintendo, Gakken en andere producenten brachten producten op de markt. In de november editie van 1983 verscheen een uitgebreide test van deze spellen op zakformaat. In de test werden prijs, batterijkosten per jaar, tijdsaanduiding (of het apparaat ook de datum en tijd kon bijhouden), geluidschakelaar (of het geluid aan en uit gezet kon worden) en degelijkheid meegenomen.

Daarnaast werden de meningen van kinderen tussen de 6 en 16 jaar samengevat in een oordeel over de spelwaarde. De Nintendo Game & Watch titels krijgen bijna allemaal het beste oordeel. De meeste andere titels van de 30 geteste LCDE games kregen geen hoge waardering. Ook interessant zijn de prijzen die de games toentertijd kosten, variƫrend van 35 gulden tot 95 gulden.

Ik zal de komende tijd nog een aantal andere oude testen uit de Consumentengids over spelcomputers en homecomputers uit de jaren ’80 die ik heb gescanned op deze site beschikbaar stellen.

Bron: Consumentengids, november 1983
Bron: Consumentengids, november 1983

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.