World of Nintendo 1991/1992 blad

World of Nintendo 1991/1992 blad

Bandai BV, distributeur van Nintendo spelcomputers in Nederland totdat Nintendo dit zelf ging doen, bracht naast het bekende Club Nintendo blad ook een aantal publicaties uit die gratis te verkrijgen waren bij verkopers van hun producten. Dit World of Nintendo uit 1991 is daar een voorbeeld van. Ooit door iemand meegenomen uit een Intertoys in de Bijlmermeer.

Het blad is natuurlijk 1 grote advertentie voor hun producten. De NES en de Game Boy komen uitgebreid aan bod. Opvallend daarbij zijn de vele kaders waarin Bandai waarschuwt tegen import producten die niet goed zullen werken. De op dat moment of binnenkort beschikbare games komen in lijsten met afbeeldingen van de dozen inclusief prijzen voorbij. Ook het Club Nintendo blad en het nemen van een lidmaatschap daarop komen voorbij.

Hilarisch zijn de bekende Nederlanders die voorbij komen in het blad met lyrische uitspraken over hun ervaringen met Nintendo producten. Ik had de quote van Hans Kazan al op twitter geplaatst en nu kunnen jullie ook genieten van de uitspraken van onder andere Martijn Krabbé, Chiel van Praag, Karin Vlasblom en Micha Meyer. Wie kent ze niet.

In het blad is ook een kort stukje te vinden over gamegeschiedenis. Mijn oog viel gelijk op het jaartal 1976 en de uitspraak dat Pong toen op de markt kwam. Zitten ze 4 jaar naast (1972). Daarnaast staan er nog aardig wat onjuistheden in. Het is een voorbeeld van de laksheid waarmee er soms met de geschiedenis om word gegaan.

De inhoud van het blad is ook in een andere variant te vinden waarin naast de Nintendo producten ook ander speelgoed dat Bandai verkocht aan bod kwam.

De volledige scan van het blad in hoge kwaliteit heb ik op archive.org geplaatst. Je kunt het daar ook downloaden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.