Atari, Intellivision & Colecovision advertenties uit 1983

Atari, Intellivision & Colecovision advertenties uit 1983

Deze advertenties zijn geplaatst in het boek “Video-games – alle spelcomputers en 120 spelcassettes getest” van Willem Bos uit 1983. Ik vond het best verassend om deze advertenties tegen te komen in een boek. Ik heb nog maar weinig advertenties uit begin jaren ’80 kunnen vinden. Gespecialiseerde tijdschriften voor games waren er nog niet. In kranten zijn advertenties sporadisch te vinden. Ik was dan ook blij verrast toen ik deze advertenties tegen kwam.

Of de advertenties (vooral die van Atari en Intellivision) specifiek voor de Nederlandse markt zijn gemaakt is mij nog niet duidelijk. De archieven van Newspapers.com en ProQuest voor een blik op de internationale markt geven in ieder geval geen vergelijkbare resultaten. In het boek staan ook advertenties van een aantal speciaalzaken en van een importeur van joysticks.

Het boek bevat beschrijvingen en recensies van de op dat moment beschikbare spelcomputers, huiscomputers en spellen. De recensies van de spellen zijn gedaan door 7 teams met zowel kinderen als volwassenen. In het boek staat ook een hoofdstuk over gamegeschiedenis. Het is het vroegste voorbeeld van een Nederlandse publicatie die ik tot nu heb gezien die ook in gaat op de geschiedenis van het medium. Over dit boek in een andere post later meer.


2 gedachten over “Atari, Intellivision & Colecovision advertenties uit 1983

  1. Willem Bos was ook de hoofdredacteur van Radio Amateur Magazine (RAM), waarin ook veel over computers verschenen is, in de jaren 80. Daarin staan ook veel mooie advertenties…

    1. Ik las in het boek dat er inderdaad een connectie met dat tijdschrift was, maar wist niet dat hij daar hoofdredacteur van was. Dank voor de tip! Blad staat op de lijst om eens in te duiken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.