Intertoys folder 1991/1992

Intertoys folder 1991/1992

Oud reclamemateriaal van speelgoedwinkels is moeilijk te vinden. Het zijn niet echt dingen die mensen bewaren. Dat is best jammer want ze geven een goed beeld van de prijzen, de manier waarop games door winkeliers onder de aandacht werden gebracht en wat er op een bepaald moment beschikbaar was. Maar soms heb je geluk en daarom heb ik deze scan kunnen maken.

Deze folder van Intertoys komt naar mijn idee uit 1991 of uiterlijk begin 1992. In ieder geval voor de lancering van de Super Nintendo in Nederland. Opvallend is ook de aanwezigheid van Atari 2600. Op dat moment dus nog steeds verkocht in een prominente speelwinkelketen. Verder lijken prijzen voor consoles als je ze omrekent naar koopkracht nu niet heel erg veel duurder.

Sommige games lijken wel duurder in 1992 in vergelijking met nu. Een game als Sonic the Hedgehog ging voor 129 gulden over de toonbank. In 2018 zou zoiets ongeveer een waarde van 205 gulden vertegenwoordigen, of 95 euro. Een gemiddelde game kost nu 60 euro, terwijl de productiekosten voor een first party titel voor een huidige spelcomputer enorm veel hoger is geworden.

Je kunt bovenstaande PDF ook hier zien en downloaden op het Internet Archive.

De ruwe onbewerkte scans kan je hier downloaden

Met dank aan Joost Massing


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.